Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Tuesday, June 30, 2009

Macam2 projek.

Kali ini bukan ada cerita apa sangat. Cuma nak berkongsi pasal projek2 yang tengah difikirkan ni. Mg depan, cuti sekolah bermula. Cuti selama 2 minggu. Kalau dah cuti, mulalah aku tak tahu nak buat apa. So, cuti kali ini dah ada plan sikit2. Ingat nak start buat sample unutk biskut2 raya. Kalau ada org2 sekitar Hamilton, NZ ni nak buat tempahan bolehla. Bukan nak buat banyak pun. Nak buat 4 jenis yg biskut yg biasa dibuat dgn arwah ibuku. Nak buat Biskut Chocolate Chip, Tart Nenas, London Almond dan biskut cornflakes. Masalahnya skrg tak tahu nak letak harga berapa. Kalau kat Msia tahula sbb ada harga2 standard. Ni nak kena ikut NZD. So, kena survey dulu. Nanti kalau dah ada sample, bolehla di tayangkan di sini. Satu lg projek, nak buat pelbagai kraf utuk mengisi masa anak2 nanti. Lps tu ada anak kwn yg akan ditumpangkan dirumah. Bolehla buat puppets guna stokin2 lama. (yg telah dibasuh ye). Lps tu nak beli pinggan kertas. Mcm2 jenis benda boleh dibuat dgn pinggan kertas tu. Semua brg2 boleh dibeli di kedai Dollar Store yg melambak2 kat Hammy ni. Ala macam Kedai 2 ringgit kat Msia tu. Hmmm.............kena buat planning betul2 ni. Ok nak pergi masak untuk dinner pulak. Chiow... Assalamualaikum.

6 comments:

yatie chomeyl said...

buat jgn tak buat hehe

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

beli doh bare2 sikit tadi.

LITTLE DEWA said...

hah best2 buat arts & crafts wit the kids :)
nurad awak buat bbsitting service ke or kwn tumpang kejap je?

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

Awie, kwn tu nak tumpangkan masa cuti sekolah ni. Takdela buat baby sitting service. ni tolong kwn yg sibuk. anak dia selalu dtg main dgn anak aku yg sulung. Umur diaorg lebih kurang. nak bg diaorg busy, kenala buat banyak2 craft projek. semua belajar kat playcentre.

Anonymous said...

salam kak...seronok bc all yr entries...
byknya idea....tk menang tgn:)
btw...y dun u try buat tapai? some of my foreign frens suka tapai..u shud try too:)

btw, can i have ur email add...i need to ask u on something...hope u dun mind:)

Ezra
ezira17@gmail.com
http://nurezira.fotopages.com

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

sure Ezra. my e-mail add is nuradyani_rosly@yahoo.com