Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Thursday, May 13, 2010

About Awards and Tags

Salam,

I'm so hounoured to received awards and tags from the other bloggers. It's just that at the moment, I'm still struggling to fit in with this new life arrangements. As we (my kids and I) are still waiting for my hubby to come back to Malaysia, we are currently in the state of waiting and waiting. huhu sampai nak balik Kelate jupo abah dgn adik2 sano pun tokleh lg I'll try to do the entries for the awards and tags next time especially when my hubby come back as he has already bought me a note pad. So, I don't have to borrow my SIL's laptop anymore. bukannya my SIL kedekut pun dia punya lappy tapi tak selesalah asyik nak pinjam dia punya je kan BTW, at the moment, I'm a bit stressed when Fathini complained that she's tired and she seems uninterested to go to her kindy because all she does was writing phonics and numbers. huhu. I pity her and she was a bit stressed when she had to bring back some homework today. Frankly speaking, I'm considering about homeschool right now if Fathini's still not happy.

12 comments:

Nadiah Sidek said...

it's ok kak nur, take your time. bila2 je blh publish award & tag semua tu :)

kesian kat fathini. kalau dia tak suka jgk ke sekolah, homeschool je la kak nur. takut nnt dia langsung tak suka nak ke sekolah besar sikit nnt

Ummi Hanie said...

sis,faham sgt tu ur situation skang ni...
xpe,take ur time k...
Hanie akan tag akk bile dah ready nnti..hehe! buleh kann...

CikLilyPutih said...

ala k nur sabo ek! nanti lelama u will get use to it

Diyana Zulkifli said...

cian fathini.itula ek..kat nz dulu,mesti lain sungguh cara pembelajarannye dgn kat m'sia ni.*saya cikgu sendiri pun,akui kurikulum belajar skolah kita quite boring...jenuh cikgu sendiri nak seronokkan budak2 dlm masa yg sama nak kena pulun ikut silibus...huhu

AlohaMolly said...

U should Kak Nura..

I am also saddened by the amount of work kids need to do these days at school..

mommyYen said...

kesian diorang kan Knur,balik rmh pun ken buat hwork..

Drama Mama said...

how old is fathini? kalau tak suka gi school takleh gak nak paksa kan, nanti dia tak suka plak pegi the "real" school.

as for me dulu2, masuk kindy masa 5 y.o, memagn liat sangat nak pegi. tak suka. last2 stop and masuk balik masa 6 y.o. time tu baru ok. tapi itu duluuuu la, budak2 skang umor 2-3 tahun dah masuk kindy kan. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Drama Mama said...

hmmm kesian gak kalau dia tak enjoy school...perhaps when she's a bit older. ataupun kindy tak sesuai.

dulu masa i was 5 y.o masuk kindy, slalu ngelat taknak pegi. then my parents took me out, 6 years masuk kindy lain plak baru ok.

http://twinkywinkystars.blogspot.com

ummiluqman said...

lama tak jenguk blog ni. c'ma pun tgh buat preparation nk balik malaysia.. nanti boleh kita berjumpa

ummiluqman said...

lama tak jenguk blog ni. c'ma pun tgh buat preparation nk balik malaysia.. nanti boleh kita berjumpa

temp. housewife said...

thanks for all of the suggestions and concerns. love u all.

kakyong said...

hmm, sian kat fathini.. baru 5 tahun, dah kena kerah belajar.. semua kindy mcm tu ker..

homeschool may be gud for her, asal dia seronok belajar..