Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Monday, April 19, 2010

We're going to miss.................

Salam to all,

As we are leaving NZ in 10 days, I can't help but looking back of what we and I have achieved since we came here. Though my hubby hasn't really finished what he's supposed to finish but I myself have learnt heaps of valuable lessons. I used to be (FTWM) before I came here. The first two months I was here, I was quite depressed. dah dtg duduk bumi asing dgn mula2 tu tak ramai kwn lg. huhu But slowly, I tried to find something to do to fill up my spare time.

So, I started to sharpen my cooking skills sblm tu ada asas tapi malas .hehe and also learning more about early childhood education from Peachgrove playcentre. I realized what I've been missing out when Fathini was a baby. Thus, when Hafizah was born here, I was glad to be able to take care of her and Fathini and watched them growing up in front of my eyes.

It's true that in life, we would have to go through heaps of different journey. Right now, we're going to end just another journey on our life. The journey that we started in early 2007 until April 2010.
For the reminiscence sake, I'm going to list out what are the things that we are going to miss:

  • our beloved friends here; Malaysian and Kiwi friends too.
  • the beautiful scenery and the fresh air here.
  • listening and sometimes using the Kiwi accent and Te Reo Maori too.
  • some annual and interesting events here like Balloons Over Waikato event.
  • our rented house with huge garden. 
  • going to library every week to borrow books, dvds and magazines for free.
  • having the Malaysian playgroups during the school holidays. 
  • the overall laid back lifestyle here. tak de nak kejar apa2 sgt tau kat sini
I'll try to write somethin else tomorrow but for now, this is what I can share with whoever want to read my blog.

13 comments:

mama_iris said...

bestnye...especially tang "fresh air and takde apa yg nak dikejar" tu...mana nk dpt kat malaysia?hehehee.....welcome back kak..

Mila_ibu najihah said...

Everything happens 4 a reason kan kak.. takpela, cipta pula kenangan baru di bumi mesia, we welcome u home :)

temp. housewife said...

Nurul, boleh rasa beza udara kat sini dgn Msia. tapi mcmmana pun Msia tetapp di hati.

MIla, betul tu. apa yg Knur belajar kat sini boleh membantu pd masa depan.

ummiluqman said...

seronok tgk anak membesar depan matakan.. azma pun dah nak balik ni, mcm tak sanggup je nak hantar luqman p nursery pagi n ptg baru jumpa bila dah start kerja nanti. i'll miss abu dhabi very much, mende yang paling dirindui nanti ialah bercanda di tepian pantai yg cantik hanya 10 minit saja dari ghumah..kat mesia mana nak dpt..

sirna said...

mcm tu la kitaran hidup kan, mula2 dtg tempat org kita rasa mcm asing sgt tapi lama2 jatuh cinta dan sedih bila terpaksa pergi dr situ,apapun, u r coming back for good..

Nadiah Sidek said...

nadiah pun mesti akan rindukan beautiful scenery kat sini bila blk m'sia nnt :)

Ummi Hanie said...

salam kak ,

bile balik m'sia ?
blk nnti dok nibong tebal gak ke...hehe..

all icn say is...enjoy saat2 berada di sana...nnti dah balik tanahair,kita dah rasa puas merasa dok negera org..tgk mcm sy ni,xmerasa dok ngr org...tingin gak ni...huhuuu

Momma Mia said...

Lama juga akak dah kat NZ. Mesti byk kenangan terindah sepanjang di sana kan? 3 tahun pasti byk pertukaran ilmu, budaya & bahasa yg akak dpt dr NZ.

Semoga kepulangan ke Malaysia akan membuka satu lagi lembaran baru dlm perjalanan kehidupan akak sekeluarga.

yatie chomeyl said...

nanti bilo kelik Msia and start kijo semula, mesti rindu time duk rumoh spent mso dgn budok ber2 tu kan

UstazCahaya said...

Salam Kak Nur.

Selamat kembali ke tanah air. Takpe, memori di sana nanti boleh Kak Nur tulis dan jadikan travelog. Dengarnya, penulisan jenis travelog laris sekarang ni;-)

temp. housewife said...

Cik Ma, betul seronok tengok anak2 membesar depan mata kita. nanti Cik Ma balik, kita jumpa ye.

Fadilah, betul tu.

Hanie, akk dah tak kerja kat USM dah. balik nanti duduk Kelana Jaya.

temp. housewife said...

thanks Momma MIa.

Ti, tulah. tok tahu ghano nok tinggal budok2 ni gi kijo pulok.

Ustaz, mcm dah ramai je yg buat travelog tu. tapi insya Allah boleh juga dicuba.

kakyong said...

bestnya dpt g library tiap minggu.. kakyong lama dah tak ke library..

eh nampak plak ustaz komen di sini.. heheh, dah lama tak jengah blog ustaz..