Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Thursday, April 1, 2010

Ini entri membebel je. (BM entry)

Salam,

Hr ni malas nak buat entri pjg2. Oleh kerana dah lama juga tak buat dlm BM, maka hr ni rasa nak membebel dlm bhs ibunda. Hr ni aktiviti pg2 ialah pergi mencuci playcentre sbb esok cuti umum sampai hr Isnin. Lps tu dah mula cuti sekolah kat sini selama 2 minggu. Sy pergi mencuci pkl 9.45 pg slps meninggalkan Fathini dna Hafizah di rumah kwn. Bila masa kena cuci ni (clean-up session), mmg tak boleh bawa anak2. Kenapa? Yelah kami kena cuci playcentre tu, kalau da budak2 bukan boleh kemas dan cuci. Takut lg sepah dan budak2 pun cepat bosan. Ada ahli yg menawarkan utk menjaga anak2 kami tapi sbb Fathini dan Hafizah lg selesa pergi bermain dgn kwn rapat (org Msia) juga, sy rasa lebih baik budak2 berdua tu main kat situ. Diaorg dibekalkan mknan mcm bila nak pergi playcentre. Sy juga pesan supaya tak menyusahkan kwn sy tu. Yelah minta tolong dia tengokkan kejap budak2 tu sambil diaorg main dgn anak2 dia.

Oh ye masa sy pergi playcentre hr ni, minah2 saleh tu semua tak sorang pun sebut atau ada masa nak buat "April Fool" tau. Jd, kalau diaorg pun tak buat, kenapa kita org2 Melayu beragama Islam nak buat/sambut pulak. Maafla ye kan tadi cakap hr ni entri membebel. Sekali sekala nak jd Minah Joyah. Walaupun mulut sy kalau kwn2 yg kenal mesti cakap bukan jenis yg becok pun. hehe. Mmg kami pergi, buat kerja mencuci sambil borak2 kosong lps tu balik. Mungkin sylah balik paling awal sbb cepat2 siapkan kerja. Sy tak sempat dan tak terfikir nak ambik gambar masa tengah mencuci sbb nak

Dlm pkl 11.30, dah siap kerja terus ke rumah kwn nak ambil anak2. Diaorg pulak dah seronok main, sampai tak ingat nak makan dan bila pkl 1 tghr pun tak nak balik. Bila kwn sy kena hantar anak sulung dia ke "Kindy" barulah sy dan anak2 balik.

Ok. Eh...tadi cakap tak pjg ye tapi jd pjg jugak. hehe. Takpe esok sy tulis benda yg lebih berfaedah sikit dr membebel mengarut mcm ni.

9 comments:

Diyana Zulkifli said...

hihihi.kak nur ni klakar tau..asal nak membebel ja,nak ngata omputih ke,tukar entry jd bm.konfem depa tak boleh faham kan?:p

temp. housewife said...

aah mmg sengaja. tapi tak kutuk pun diorg. kira puji apa tadi.

mommyYen said...

hahaha kak nura..kata xnak entry panjang tgok dah 4 perengan.. :P

Umi said...

hehee... oo.. bebel kat blog ye.. saya belum start lagi bebel kat blog.. ke dah ek? saya yg tak perasan? :D

temp. housewife said...

Sati, tula nak buat mcmmana dah dulu kerja cikgu. tulis tak leh pendek2. tak reti. hehehe

Umi, cubalah membebel kat blog. best jugak.

Nadiah Sidek said...

sekali-sekala dpt bebel kat blog mmg best, kan? :D

yatie chomeyl said...

ngepek supo muloh mok esoh ngeeeee

UstazCahaya said...

Salam Kak Nur.

Owh, orang putih pun tak buat April Fool ya kak;-)

temp. housewife said...

salam ustaz,

aah. diaorg buat tak tahu je dgn benda2 tak berfaedah mcm tu.