Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Thursday, April 21, 2011

Black listed!

Salam,

It's the last thing you want to have especially when your road tax is going to be expired. It's something that you want to avoid. Not to put the blame on my brother but now it's their weakness in updating status. How can something that happened and had been settled in 2007 reappeared in 2011! What else do they want us to do as my brother had attended the court proceeding and paid the penalty on spot. Now, my brother has to go back to that government agency to clarify this thing before I can renew the road tax for my car. HUH! I just don't understand this kind of hassle!

Have you encountered this kind of problem before? What did you do to solve it? How do you ask then to delete your name under the black list names?

9 comments:

yatie chomeyl said...

stended la puok2 tu wat kijo. konon2 dh settel tp gak nk cari pitis kut celoh mano huk buleh..sajo jah nk nyusoh

Izan@mamaAdam said...

umkhh dorang ni nyusahkan orang jer lah..buang masa buang duit nak kena gi clarify.. k ijan tak penah experience tapi sakit hati jugak lah dengar

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alamak kes2 mcm ne yg tak suka ne.. tapi nak buek camano..kena setel gak..mmm

.m.u.n.i.r.a. said...

sabar kaknur ye ;)
kengkadang diorang ni macam sibuk je tapi tak tau lah kalau buat-buat sibuk hehehehehe

isabelle said...

laa..standard la. dah nama pun Malaysia, knur!:P

Sari said...

mcm tu pun ader ker? xtau nk cakap aper sbb teman pun koje gomen jugaks..tumpang malu..huhu..
klik hb nur jap

SyidaGorjes said...

if its has been settled on year 2007, how can it reappeared?
confused lah.

transformed housewife said...

Tie- knur mitok tolong ummi nok selesaikan hal ni.

Izan- dah bayar RM400 tu tapi kena blacklist lg.

Ila- mmg nak selesaikann kalau tahu awal2. ni diaorg tunggu sampai 4 thn baru nak black list pulak.

munira- tak hantar apa2 surat tiba2 nak perbaharui cukai jln, nama dah kena senarai hitam.

transformed housewife said...

Belle- diaorg suka menyusahkan rakyat je sbb nak kutip duit dr kita. huhu

K.Sari- bukan semua yg kerja gomen buat kerja tak betul. ada yg sikit ni yg merosakkan nama.

Syida- knur pun confuse ni. Adik knur dah pegi ke mahkamah dan bayar denda RM400!