Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Friday, April 15, 2011

Siapa suka tersalah kira?HANYA UNTUK BACAAN KAUM HAWA YE! (BM ENTRY)

Salam,

Saya nak mengaku sesuatu yang selalu saya buat. Ini sebenarnya mcm menceritakan keburukan sendiri tapi ada peringatannya untuk kaum Hawa yang sudah berumahtangga. Apa ke bendanya? (Mugo gapo gak ni?). Alah, pasal kalau haid kita tetap tiap2 bulan, mesti kita boleh agak bila kedatangan haid seterusnya kan? Masalah saya ialah saya ni suka tersalah kira kitaran haid saya. Akibatnya- sudah banyak kali macam tertanya-tanya kot2 sya berisi. Lepas tu tak pasal2 kena beli alat untuk menguji kehamilan. huhu. Setiap kali juga sebenarnya keputusan tu negatif. Suami saya selalu marahkan saya asal hal ni sbb macam tak tahu benda penting macam ni. Tak tahula kenapa saya macam tak ambil berat pasal hal ni. Kalau orang lain, ada yang sedang berharap dan menunggu keputusan positif. Saya dan suami pula tak kisah sekarang. Kalau ada rezeki......alhamdulillah. Kalau belum, mungkin lain kali.

Ada yang pernah mengalami keadaan yang sama? Atau mungkin saya seorang je yang pemalas nak ambil tahu hal penting macam ni? 

9 comments:

yatie chomeyl said...

ti tok reti jugop kiro..tu la maso kelas bio dulu monteng kelas sgt hahahahha

Nur Misnan said...

hhehehe... me me me
same case.. selalu lupa kira

terkadang mr. hubby yang ingatkan saya.. hu3

Fid said...

saya memang MANTAP mengira bab haid nih...THW n ahdik YC nak ai kirakan???kahkahkahkah..siap period rakan kiri kanan pun ai alert..aci???

Nadiah Sidek said...

salah kira mcm mana kak nur? kitaran akak tetap ke tak? kalau tetap, senang je nak kira

transformed housewife said...

Tie- knur tahu kiro tapi sokmo mace tok ingat betul2 period sblm tu.

Nur misnan- boleh gengla kita ye.

Fid- hehehe. boleh jugak kalau ada tukang kira.

Nadiah- kitaran akk tetap. tapi selalu tersalah kira sbb tak tulis tarikh sblm tu.

ICA said...

Nur, kalau ladies yg kitaran dia tetap each month mmg lucky sebab tak payah pening sangat nak mengira-ngira. I'm not that lucky laa. But I always have a strong instinct bila pregnant so bila dah rasa pelik semacam tu, taulah pregnant lah tu...and bila test pun kebetulan betoi. Hope you will be bless will more kids in the future InsyaAllah.

NoEn said...

sy after deliver ank 1st ni mmg xteratur periodnye..selalu lambat..bila period mesti lega sgt..hehe

mila.ibunajihah said...

sy simpan chart kak nur..hehe.. per year punya chart, so tick la dates yg related.

Nia said...

saya mmg suka salah kira. lps tu terperasan..adakah aku pregnant? haha..