Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Wednesday, January 5, 2011

Tak payah beli kuih DAH! (BM Entry)

Salam,

Hari ini, saya dah dapat amaran keras dari Perdana Menteri rumah saya, "Tak payah beli kuih dah!". Ini kerana setiap kali balik kerja, saya akan singgah ke gerai menjual kuih untuk membeli beberapa jenis kuih untuk minum petang. Padahal bila ada kuih, anak2 kami akan bermasalah nak habiskan makan malam mereka. Hari ini memang terkejut BADAK, BERUK, URAT SARAF sebab SEMUA HARGA KUIH DAH NAIK SAMPAI HAMPIR 50%! SENANG CERITA, SEBIJI KUIH SKRG BERHARGA RM0.50! Jadi, mulai esok, memang dah tobat tak nak beli kuih dah kalau mahal sangat. Kalau adaa angin kus2 rajin, lebih baik saya buat kuih sendiri macam masa kami kat NZ dulu. Jimat sikit belanja.

ADA YG LAIN PERASAN TAK TENTANG KENAIKAN MENDADAK HARGA2 MAKANAN? BOLEH TAK KONGSI APA LAGI  BARANGAN YG NAIK HARGA? 

P/S: baru hr ni dapat tambahan kelas untuk 2 jam lagi yg bermakna gaji lebih sikitla bulan ni. tapi kalau brg2 semua naik, hmmmm tak de maknanya sangat gaji naik kan. huhu

13 comments:

Fid said...

kita masak je la sendiri kalau gini..... kannn

transformed housewife said...

aah. mmg kena masak sendirila.

Hamizah said...

aloh siannya..wat rajin mmula la..

yatie chomeyl said...

mahal pade bedil doh tu narat RM50 nah sebutir

Nia said...

mmg pun kak, mcm2 nak naik harga sekrg ni..huhu

kakyong said...

rm50??? ke rm0.50 .. hehehe

suka-suki jer kan depa nak naikkan rege.. minyak naik sikit tp kan main lagi semua brg naik rege berdesup...

mcm kakyong ni la.. sbb nak masak sendiri.. minyak masak pulak tak dok.. esok kena pesan kat suami g tengok kat Tesco.. ade ka takde minyak masak kat sana...

AshAnas said...

Dulu sblm kawen, shira sgt suka wat kuih, kdg2 beli jugak utk minum petang. Tp sejak kawen ni, jrg mkn/beli/buat kuih sbb hasben shira bkn penggemar kuih... Takkan nk buat sikit2 utk kite mkn sorg, huhu...

Ummi Hanie said...

erk...sebijik rm50??
sy mmg dari sehari ke sehari nk beli kuih tp asik xsampai je hajat...gini ceritenye ye...takpe nnti nk survey gak

Affieza said...

Mahalnya...kena rajin buat kuih r pasni K.Nur...hehe

mila.ibunajihah said...

aduh...kena wat kuih2 segera di hujung minggu... pehtu weekdays goreng je. jimat n pantas. semua naik je..takde da yg turun

mila.ibunajihah said...

aduh...kena wat kuih2 segera di hujung minggu... pehtu weekdays goreng je. jimat n pantas. semua naik je..takde da yg turun

ICA said...

Nur, laaa punya lah lama ica tak singgah dah lain dah rupa your blog ni. Very nice.

Btw, 50sen for a piece of kuih..wooo cekik darah tu. Ni mesti kes diaorg sorok minyak masak ni....& the sellers are taking advantage kata minyak mahal..so harga kuih pun naik lah. Alasan lah tu nak kenakan pengguna. Ingat lagi di Kedah ada a few places yg sell kuih 10sen saja sebijik. Not sure now harga kat situ pun dah naik ke tidak :))

transformed housewife said...

heheheh sorry typo error. bukan RM50 tapi RM0.50. hehehe