Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Wednesday, July 29, 2009

Yeay yeay my MIL & FIL are coming to Hamilton, New Zealand.

Hari ni nak bgtahu semua yg kami tengah berkira2 hari bila my MIL & FIL nak dtg ke sini. Dah hampir 2 thn tak berjumpa diaorg ni. My eldest daughter Fathini, memang seronok bila tahu opah dan tok dia nak dtg sini. Hari2 tanya bila lg diaorg nak sampai. Mmg Fathini rapat dgn opah & tok dia sbb dulu kami tinggal di rumah my parents in-law di Kelana Jaya. Diaorg dijadualkan sampai di Auckland International Airport pada 6 Ogos ni. My hubby akan ambik diaorg. My daughters, my SIL and I akan tunggu di rumah. (kereta kami kecik je, tak muat nak pergi ramai2). So, dlm 7 hr lg la diaorg akan sampai.

Kami dah buat persiapan sikit. Kami dah beli brg2 yg diperlukan. Rumah sewa kami ni ada 2 bilik je. Satu kami guna anak-beranak dan satu lg my SIL yg guna. Nanti maybe my parents-in-law akan guna bilik anak perempuan diaorg la kot. Or maybe kitaorg bg bilik komputer. (tempat aku blogging hr2 ni). Nak tengok apa brg2 yg dah kami beli? Sila tengok gambar2 di bawah:

ni dua biji bantal besar

ni pulak duvet inner (kena ada ni sbb skrg still sejuk)

ni electric blanket sbb kalau pakai heater, lambat nak rasa panas.

ni pulak air bed yg my hubby beli online kat trademe.com

ni dia pump utk air bed tu.

Sebenarnya bukan Fathini je yg seronok diaorg nak dtg ni. Aku pun seronok sbb my hubby cakap bila diaorg dtg nanti nak bawa diaorg berjln2. Bolehla nak pergi Rotorua (famous dgn geisers), Northland and maybe nak pergi main snow kat Mt. Ruapehu. Lepas tu Fathini pun nak bawa Opah dan Tok dia pergi Peachgrove Playcentre. Dia nak tunjuk sekolah dia. Aku pulak kenala tunjuk skill memasak. hehehe. Boleh masakkan diaorg mcm2 nanti. My MIL tu kerja kat Uni di Madinah. Sblm ni diaorg duduk kat Madinah. Skrg ni diaorg dah balik Msia kejap sblm dtg sini. Kami pun dah buat senarai nak kirim brg2 sikit. Yelah ada jugak benda2 yg kitaorg teringin yg susah nak cari kat NZ ni. My hubby sebenarnya dah cuba inflate air bed tu. Lps tu tak pasal2 ada benda kat dalam nozzle pump tu patah. Masa nak deflate punyalah seksa sbb kiatorg kena tolong pijak2 keluarkan angin dr air bed tu. Patutnya senang je sbb boleh guna vacuum cleaner. isk3x. Nanti tak tahula mcmmana. Hmm oklah nak kena masuk dapur lak. Nak buat mee sup utk mkn mlm.
Ka Ki Te Ano. (See you again next time).

3 comments:

yatie chomeyl said...

wah bestkla tink...opah nuk g jenguk dio...suruh opah bawok buoh tin, kurma dengan kace pistachio banyok2..hehhe sedakkk tuh

Mel said...

wa beshnya....! dapat main snowww!! adalah dimaklumkan anak2 dilarang membuli opah and atuk mereka....
Enjoy!!!

~NurKasih~ said...

salam nur..
Kia Ora..
Seronoknya Parents Ariff nak dtg.. maklumlah dah 2 tahun x jumpa.. maunya x rindu2an.. mmng segala keperluan tu kena ada.. maklumlah winter skrg ni.. Nur..senang2 bawak yr IL dtg umah akak ya..tapi ingat roger2 tau..takut datang terejah akak x de.. kat TeAroha ni..ajak derang gi HotPool Spa atas Gunung tu..dpn umah akak je.. Kalau anak2 nak mandi manda pun ada Swimming Hot Poll kat situ..