Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Monday, December 7, 2009

The simplest kebab a.k.a. cara buat kebab yg paling senang utk org2 yg malas...

Last week (sorry tak ingat hari apa), I was so lazy to prepare meals for my family. The main reason was, we still had heaps of leaftovers from the feast we had last Sunday. We had to eat noodle soup for 2 days. (mee dgn kuah sup tulang). Fried noodle with beef satay for another 2 days and when I was run out of ideas on how to cook meat, I just made the simplest kebab.

Why was it the simplest? hehe. It's because I just use Lebanese bread for the base and bake some meat and then stuffed the bread with the baked beef, sauces and veges. Here are the pictorial steps that you can follow (if let's say you feel so lazy to cook-hehe):

The baked beef/or you can grill it

 
Lebanese bread (or any instant flat bread)

 
some veges (choose the one you like)


Mayonnaise, tomato sauce and sweet chilli sauce




Place the beef on the bread




top with some veges




pour some mayonnaise, tomato sauce and sweet chilli sauce (segala mak nenek sos yg anda suka)




Just wrap it and cut it into smaller pieces. (pls ignore my sloppy job in wrapping. hehe)

This kind of kebab is one of the popular halal food that we can easily buy here in New Zealand. (tu pun bukan semua kebab halal ye kat sini, kena juga check). Normally it costs about NZD7 or NZD8 each. All right, I need to go back to the kitchen as I need to make another meal using meat! SIGH... This time, I want to make All kinds of Spices Beef Soup. hehe (apa tu, ntahla, rasanya resipi campak2 semua bhn2 yg ada kat dlm lemari dapur).

9 comments:

Wan Anie said...

wah... cam tu je ke caranya wat kebab... boleh dicuba ni..

nampak sedap tuh.. dagiing grill tawar je ke..?

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

daging tu perapla sikit dgn garam, pepper dan sos BBQ. ada yg perap dgn bhn2 lain jugak. ikut selera masing2.

isabelle said...

sedapnya..
bila dah dok abroad, automatik jadi rajin dan pandai masak, sbb xlarat nak beli kan? costly.

ummiluqman said...

nyum nyum sedapnya.. chema belum pernah try buat kebab sbb kat sini senang bebenar nak beli kebab.. kena try satu hari nanti.

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

Isabelle: mmg pun bila kat abroad ni kena masak kalau tak susah nak makan. huhu

C'MA: kat sini pun banyak jugak kebab halal tapi rasa mcm mahal kalau selalu nak beli.

miela77 said...

Sedap tu... at least pandai gak masak..iela selalu beli je..hehehehe

yatie chomeyl said...

nok retek...malas nok buat sendiri...pos2x..

KambingBujang said...

since skrang ni musim raya korban, byk sgt daging berlebihan.best gak wat kebab ni..

CikLilyPutih said...

wah sesuai untuk orang2 yang malas cam kite nie ek.. mesti cuba