Check this out!

Click To View

A & N academic and scientific editing service

Contact us when you need someone to proof read or translate some documents.
http://www.annediting.com/index.html

Thursday, December 31, 2009

Mlm ni org2 berpesta ria........(BM entry)

Photobucket

Hr ni hari terakhir dlm thn 2009, thn masihi. Kalau saya nak fikir2 balik apa yg dah saya buat, hmmmm tak tahulah. Sbb hari2 melayan suami dan anak2 je kerja saya. Kalau pergi ke Peachgrove Playcentre pun mesti kena layan anak2 dan kanak2 lain di situ. Mungkin apa yg saya banyak pelajari pun tentang kemahiran2 dlm "Early Childhood Education". Sblm ni mmg bidang saya dlm pendidikan tapi saya ada pengalaman mengajar budak2 undergrads (di USM) saya selalu cakap kat bekas2 pelajar saya yg diaorg berperangai mcm budak2 lg walaupun dah berumur 19 thn ke atas dan org2 dewasa di ELS, KL.

Di Hamilton, NZ ni bila sampai hjg2 thn ni mmg sunyi sikit. Ramai yg bercuti dr masa Krismas lg hinggala masuk thn baru. Inilah cuti umum yg terpjg di sini. Jadi ramai yg ambik kesempatan cuti2 NZ. Tini sebut NZ, "nu gilen" Walaupun begitu, bila tiba mlm "New Year's Eve", akan bermulalah pesta2 di rumah2 dan biasanya kami dpt mendengar mcm2 bunyi bising. Sewaktu kami tinggal di rumah flat berdekatan dgn Waikato University (hjg thn 2006-hjg thn 2007), org2 bujang rumah bawah berpesta sakan dan mabuk2. Nasib baik anak2 boleh tidur. Saya dan suami je tak nyenyak tidur. 

Photobucket


Saya tak faham kenapa perlu sambut tahun baru dgn berpesta riang ria dan selalunya sampai mabuk2. Seronok sgt ke dah nak masuk tahun baru ni? Dulu masa kecik2 saya mmg tak sabar nak membesar tapi skrg ni bila dah dewasa, rasa mcm tak nak pula masa berlalu dgn begitu pantas. tambah2 bila tak nak mengaku dah tua.hehehe

Jika di Malaysia pun, akan ada konsert2 oleh artis2. Yg muda-mudi sanggup menunggu konsert awal2 lg supaya dpt tempat yg bagus. Sekali lg, bukanla nak tunjuk saya ni baik, tapi saya tak faham kenapa kita perlu terikut2 budaya Mat Saleh yg menunggu masuk thn baru dgn membuat kiraan dan kemudian sambung berpesta lagi. Kalau ada yg menganggap saya kuno, terserahlah. Saya cuma nak berkongsi buah fikiran saya yg tak seberapa ini. 

Ada tak cara lain yg lebih baik dlm menyambut thn baru masihi ni? Hmmmmmmmm. Saya pun tak berapa pakar nak memberi cadangan. Saya cuma tak setuju apbl menjerit, mengganggu ketenteraman awam dan mabuk2 tu. Kalau nak buat tak ganggu org, ni saya tujukan utk mat2 saleh dan or kafir lain di sini takpela. Kalau ada mat saleh yg baca ni pun tak faham pulak sbb kali ini saya tulis dlm BM. takpelah. Malas pulak nak tulis dlm BI. Rasanya saya kena berhenti membebel mcm org  tua. Kalau ada yg bosan baca ni, mintak maaflah. Ada idea lain nak tulis tapi nak buat luahan rasa pulak kali ini.



5 comments:

Nadiah Sidek said...
This comment has been removed by a blog administrator.
nuradyani a.k.a mama Tini & Fizah said...

tula Nadiah. ntah bila org2 kita nak ubah cara sambut thn baru. Insyaallah akk akan konsi sikit2 apa yg akk dah belajar dlm early childhood education tu. sblm ni pun ada yg akk dah tulis sikit2.

Wan Anie said...

Selamat tahun baru!

Gaya sambutan thn baru di negara kita tercinta ini pun......

Pak Man laksam said...

Selamat Tahun Baru...semoga sihat selalu.

Anonymous said...

[b][url=http://www.outletonlinestore.co.uk/]www.outletonlinestore.co.uk[/url][/b] Would you adore this Louis Vuitton Monogram Mini Lin? Being a make any difference of actuality, I love it greatly. Frankly, purchasing a Louis Vuitton Monogram Mini Lin purse that is my dream for a very long time. They usually connect significance to your good quality and design. You shouldn't have and maintain a closet stuffed with exit Lv purses. Make sure that he assumes on the shoulder and experience very comfy. Regardless of whether or not it actually is applied exclusively for a single night and even for your couple months, obtaining a chosen purse genuinely need to become a nice abilities..

[b][url=http://www.uggukwebsite.co.uk/]ugg uk[/url][/b] Should you be a sufferer of the Oxfam scam, you must notify your lender and request a improve towards your account. You ought to advise the police, even though they may not have the option to aid you. You must tell Oxfam. On the other hand, chances are you'll just want peace and quiet. Do no matter what helps make work out most gratifying in your case. You might be a great deal more likely to physical exercise continually in case you appreciate it..

[b][url=http://www.louisvuittonbagssalenow.co.uk/]louis vuitton purses[/url][/b] Adam Matthew Vinatieri (born December 28, 1972 in Yankton, South Dakota) is really an American football placekicker presently enjoying for that Indianapolis Colts. He has played in five Super Bowls, several with the New England Patriots and one aided by the Colts, successful all but a person. (The Colts went to Tremendous Bowl XLIV but Vinatieri was a balanced scratch.) Vinatieri received a super Bowl in 2006 with Indianapolis and won Super Bowls in 2001, 2003, 2004 using the Patriots.

[b][url=http://www.uggukwebsite.co.uk/]uggs uk[/url][/b] Metropolitan areas all bombed out. Awful climate. Terrible. The particular instance we had been addressed to has not been the leather-based model with lime or red-colored, but a brand new fabric material variation in the exact structure, with deeper purely natural. This precise purse won't are available in the united states nevertheless. The real hands with regards to the finances wound up being twitching massively, this tote would have absent relating to seven hundred Dollars, the particular considerate german product sales individual explained almost $1,Thousand charge for your credit card..

[b][url=http://www.louisvuittonbagssalenow.co.uk/]www.louisvuittonbagssalenow.co.uk[/url][/b] It is employing a exhibit stand as a business enterprise card holder. This will likely seem to be a little bit diverse. This is really finished by businessman or business companies who feel in company card holders for use as a medium for enterprise enlargement.. Existence is taken to get related this kind of that daily life and demise turn into a very important component of a in no way ending loop. People and animals will need to acquire respect for each other because they're all portion of character. The bodily planet is also linked to the religious world and this could probably lead into a quantity of inconsistencies which might be troubling for your skeptical academicians.